Moonjam
25-10-2024 20:00

Moonjam

Moonjam 40-års jubilæum som live-band i 2024!

I sommeren 1984 blev de første Moonjam-sange til... Og flere af de allerførste fra dengang, ikke mindst saxofonhittet Sarai, lever et liv i luksus den dag i dag!

Moonjam opstod i kølvandet på Sneakers; Morten Kærså havde endnu et hav af sange der skulle ud i livet, og allerede i 1984 begyndte Moonjam at optræde rundt omkring i det københavnske bymiljø - debuten er vistnok til Pinsekarnevallet, hvor bandet spillede tre aftener i træk nede foran Mortens legendariske lejlighed i Skt Peders Stræde.

Gaden, Strassen, med lejligheden i nummer 30, som i den grad satte rammerne om Sneakers-universet, blev også Moonjams udgangspunkt. Morten blev i nummer 30, indtil politiet bogstaveligt talt bar ham ud, to år senere; der skulle byfornyes, hovedkvarteret skulle rives ned!

Så jo, Moonjam har faktisk 40-års jubilæum som live-band i 2024! Sidenhen er det gået for vildt derud af; fra det første album i 1987, med titler somTicket to Peace, og ja, Sarai... over Bag De Blå Bjerge, Østen for Solen, med Shaida, Gennem Ild og Vand - med tasken fuld af Saxophonesongs, til bryllup med Annabella på en Midsommernat - på eventyr i Thailand med det engelsksprogede album Raining in Asia, hånd i hånd med Belisa og alle de andre engle, der stadig spørger; hvor blev mon Sui af...?

Sui og Skt Peders Engle er altid med, når Moonjam spiller live. Historiens vingesus er fyldt med sange og melodier, der når dig i nuet - for når man tager med i Morten og Moonjam's univers, rejser du i tiden...

I 2022, blev Moonjam sluppet fri fra det ufrivillige kollektive fængsel - som alle vist stadig kan tænke tilbage på med sælsomme mindelser - og siden da, har Moonjamfirkløveret, med Bobby Ricketts, Rasmus Kærså, Maibrit Olesen og Morten Kærså været på en sand optur - der er blevet spillet for fyldte sale og på spækkede outdoor scener, med en kalender fyldt til randen af en sprudlende blanding af koncerter i alle størrelser.

I 2024 er Moonjam SÅ klar igen! - med næsten to års fintuning af firkløveret...klar til at fejre 40 år som live-band OVERALT igen - sammen med DIG, på Anniversary-Tour-Twentyfour

© 2024 Glostrup Kulturhus - Siden er lavet af Codepoint Aps